Care sunt cele mai comune cauze ale durerilor de dinţi?

O durere de dinți sau de măsea apare atunci când nervul din rădăcina unui dinte sau din jurul unui dinte este iritat. Infecțiile dentare, cariile, leziunile sau pierderea unui dinte sunt cele mai frecvente cauze ale durerii dentare. Durerea poate apărea și după o extracție. Durerea provine uneori din alte zone și radiază până la maxilar, astfel încât apar dureri de dinți.

Switch to the English version of this article: What are the most common causes of toothache?.

Cele mai frecvente zone includ articulația maxilarului, durerile de urechi, sinusurile inflamate și chiar probleme cardiace ocazionale. De asemenea, se mai întâmplă să apară dureri dentare sub o coroană dentară sau sub alte lucrări protetice atunci când dintele suport s-a deteriorat sau când intră anumite resturi între coroana dentară şi suport.

Bacteriile care se dezvoltă în interiorul gurii pot contribui la boala gingiilor și la cariile dentare, ambele putând provoca dureri. Adesea, boala gingiilor, numită şi parodontoză nu va avea ca rezultat durere.

Poţi preveni majoritatea problemelor dentare utilizând aţă dentară, periaj cu pastă de dinți cu fluor și curățarea profesională a dinților de două ori pe an. Dentistul poate aplica substanțe de etanșare și fluor, care sunt deosebit de importante pentru dinții copiilor.

Cauzele durerilor de măsea

Durerea de dinți şi măsele apar din inflamația porțiunii centrale a dintelui numită pulpă. Pulpa conține terminații nervoase care sunt foarte sensibile la durere. Inflamaţiile la nivelul pulpei, numite şi pulpite pot fi cauzate de carii dentare, traume și infecții.

Simptomele durerilor de dinți

DentoCare prezintă cele mai importante simptome ale durerilor de dinţi. Durerea de dinți și durerea maxilarului sunt probleme frecvente. Pot exista dureri severe la presiune sau la stimuli calzi sau reci. Durerea poate persista mai mult de 15 secunde după îndepărtarea stimulului. Pe măsură ce zonă inflamației crește, durerea devine mai severă. Poate radia până la obraz, ureche sau maxilar. Alte semne și simptome care ar trebui să te determine să apelezi la specialist sunt următoarele:

  • Durere la mestecat;
  • Sensibilitate la cald sau la rece;
  • Sângerare la nivelul gingiei în jurul dintelui;
  • Umflarea gingiei în jurul unui dinte sau umflarea maxilarului;
  • Leziuni sau traume ale zonei.

Aceste semne și simptome pot fi uneori asociate cu cariile dentare, fractura de dinți sau boala gingiilor (boala parodontală). Cariile dentare sau o zonă de roșeață în jurul liniei gingiilor dintelui pot indica sursa durerii. Dacă atingeți un dinte infectat, acesta acţiune poate intensifica durerea. Acest semn poate arăta spre dinte cu probleme, chiar dacă dintele pare normal.

O durere de dinți trebuie diferențiată de alte surse de durere la nivelul feței. Sinuzita, durerea de ureche sau de gât sau o vătămare a articulației temporomandibulare, care atașează maxilarul de craniu, pot fi confundate cu durerile de dinți. Durerea provenită de la o structură mai profundă poate fi trecută de-a lungul nervului și poate fi resimțită în maxilar sau în dinte. Pentru a identifica sursa durerii și pentru a o trata este recomandată o vizită în cabinetul stomatologic. Cu ajutorul specialistului va fi identificată cu succes sursa durerii şi se vor lua măsurile necesare pentru a o opri.

About us -|- Sitemap -|- Contact
GDPR -|- Privacy -|- Cookies -|- T & C