Tot ce trebuie să știi despre aparatul dentar

Dentocare

Ințelegerea procesului de a obține aparat dentar este primul pas înainte de a-ți pune unul.  Există mai multe tipuri de aparat dentar din care vei alege alături de medicul specialist care se ocupă de dinții tăi și mai multe informații pe care trebuie să le cunoști înainte de montarea aparatului.

Ai nevoie de aparat dentar?

Primul pas în procesul de obținere a aparatului dentar este să aflii dacă ai cu adevărat nevoie de aparat dentar. Tot ce trebuie să faci în acest sens este să citești cât mai multe despre unele tipuri de aparat dentar și despre motivele pentru care sunt utilizate. Cele mai comune motive pentru care îți va fi recomandat un aparat dentar sunt problemele cu mușcătura, malocluzia, dinții extrem de strâmbi și dinții care nu au loc pe arcadă.

Ce sunt fișele ortodontice?

Cu mult înainte de a monta aparatul dentar, ortodontul va face niște fișe speciale cu informații despre dinții tăi. Fișele ortodontice conțin informații despre istoricul tău stomatologic trecut și funcționează pentru a ajuta medicul ortodont să planifice tratamentul, locul unde trebuie plasat fiecare bracket pentru a prezice cum vor arăta dinții tăi când tratamentul este finalizat.

Aparatele dentare pentru adulți

Deși aparatul dentar este adesea aplicat în copilărie, aparatul dentar nu este doar pentru copii. Aparatele dentare sunt de fapt pentru oricine este interesat să-și îmbunătățească dinții. Tratamentul ortodontic pentru adulți devine o formă foarte populară de stomatologie cosmetică, deoarece mulți oameni doresc să-și păstreze smalțul natural mai degrabă decât să li se implanteze fatete sau coroane pentru a-și îmbunătăți zâmbetul.

Celebrități precum Tom Cruise și Danny Glover le-au purtat în public și i-au ajutat pe oameni să conștientizeze opțiunile existente acum pentru un zâmbet perfect și o sănătate orală bună.

Cum se igienizează dinții cu aparat dentar?

Folosirea aței dentare se face destul de greu și fără, dar pentru cineva cu aparat dentar sarcina de a folosi ața dentară zilnic devine și mai dificilă. Aparatele dentare au tendința de a împiedica ața dentară să intre între dinți, ceea ce face dificilă atingerea anumitor locuri.

Când folosești ața dentară va trebui să fii foarte atent pentru ca aceasta să nu rămână blocată între firele aparatului dentar. De asemenea, atunci când folosești periuța de dinți, nu uita să cureți și elementele componente ale aparatului dentar, dar cu atenție și grijă pentru a nu le dizloca.

Ce poți și ce nu poți mânca cu aparat dentar?

Știi ce poți și ce nu poți mânca cu aparat dentar? În timp ce folosirea aparatelor dentate îngreunează consumul anumitor alimente, a avea aparat dentar nu înseamnă că vei trăi cu alimente fade și piure pe tot parcursul tratamentului.

Alege fructe moi și taie fructele tari, cum ar fi merele, în bucăți care sunt mai ușor de mestecat. Evită legumele tari, crude, cum ar fi morcovii cruzi, conopida și broccoli. Dar trebuie să te bucuri de o varietate de legume pentru o dietă sănătoasă, așa că alege legume crude mai moi, cum ar fi verdeața cu frunze și legumele gătite sau la abur pentru o textură mai moale. Nu vei avea probleme cu majoritatea produselor lactate, deși unele tipuri de brânză se pot prinde sub aparatul dentar. Carnea trebuie să fie foarte moale și să nu aibă părți ațoase care să se prindă în aparatul dentar.

About author: B.M. Paunica

Who am I? I am here to help. I don’t sell anything, I don’t promote one company or another, I don’t represent the interests of any particular clinic or doctor. I simply read, check and write about best destinations for affordable dental treatment. I am an experienced researcher and digital publisher in all YMYL fields. I have studied Management at Romanian-American University and Law at Bioterra University. I also manage "Dental abroad - Affordable dental care" FB page.

WebSite Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

About us -|- Sitemap -|- Contact
GDPR -|- Privacy -|- Cookies -|- T & C