Cum influențează folosirea laserului chirurgia dentară?

Life Dental spa

Astăzi, laserele sunt utilizate pe scară largă în multe domenii ale medicinei. Cu ajutorul lor se efectuează proceduri chirurgicale neinvazive și se corectează diverse disfuncții anatomice și fiziologice. Acum, acestea devin tot mai populare și în cabinetele stomatologice pentru diferite tratamente și proceduri, care au ca scop eliminarea durerii și a complicațiilor ce pot apărea în timpul tratamentelor convenționale.

Laserul în chirurgia dentară: ce merită să știi despre utilizarea acestuia?

Se cunoaște de multă vreme despre folosirea laserelor în chirurgie, deoarece astfel de tratamente sunt efectuate standard în multe domenii ale medicinei. Într-un cabinet stomatologic, aparatele moderne sunt folosite, printre altele, pentru tratament și dezinfecție, dar acestea au o importanță deosebită în microchirurgie.

Prelucrarea țesuturilor moi cu un fascicul laser are multe avantaje. În primul rând, nu provoacă sângerare, ceea ce este important în cazul riscului de infecții și reducerea coagulării sângelui. Țesutul tratat cu laser este cauterizat și în același timp sterilizat, ceea ce reduce riscul de infecție la minimum.

Laserele asigură și o precizie mult mai mare a operației efectuate. Prin urmare, tratamentele efectuate cu ajutorul lor sunt mai rapide, mai puțin dureroase și mai eficiente. De asemenea, procedurile chirurgicale efectuate cu ajutorul unui laser nu provoacă dureri postoperatorii atât de severe, ca în cazul metodelor tradiționale. În plus, inflamațiile care apar sunt mai mici.

Utilizarea tehnologiei moderne pentru procedurile chirurgicale este, de asemenea, de mare importanță pentru procesele de vindecare a rănilor. Pentru a accelera vindecarea se folosește un laser de biostimulare. Aceasta înseamnă că țesuturile tratate se regenerează mai repede și procesul de vindecare este mai eficient, sporind confortul pacientului.

În multe cazuri, este chiar posibilă eliminarea completă a durerii și în toate – cu siguranță reducerea semnificativă a acesteia. Procesul de biostimulare face, de asemenea, ca exsudatele să fie absorbite mai repede, aportul de sânge către țesuturi crește și metabolismul acestora să fie accelerat. Acest lucru face ca procesul de vindecare să fie rapid și ușor.

Aplicațiile laserului în chirurgia dentară

În chirurgie dentară, laserul este utilizat atât în etapele individuale ale tratamentului complex, cât și în cazul terapiilor complexe. Utilizarea lui permite efectuarea unor incizii delicate, iar efectul său de coagulare asigură lucrul într-un câmp operator fără sânge. Datorită acestor aspecte, multe proceduri chirurgicale din cavitatea bucală sunt mai eficiente.

Tratamentul cu laser minimizează apariția eventualelor complicații și, ceea ce este extrem de important în cazul intervențiilor, mai ales a celor de natură estetică, nu lasă cicatrici, în comparație cu metodele chirurgicale convenționale. Tratamentul cu laser este așadar mult mai confortabil, atât pentru pacient, cât și pentru medic.

Exemple de aplicații laser în chirurgia dentară

 • modelarea estetică a marginii gingivale
 • deschiderea unui abces
 • reducerea microorganismelor
 • expunerea dinților afectați
 • tratamentul fibroamelor, granuloamelor și hemangioamelor
 • chiuretaje
 • expunerea implanturilor dentare
 • tratamentul inflamației tisulare din vecinătatea implantului
 • biopsii
 • tratamentul chisturilor congestive
 • excizia hiperplaziei mucoasei
 • oprirea sângerării parenchimatoase
 • tratamentul aftelor.

Laserul dentar și-a găsit drumul în medicina dentară și este greu de imaginat un cabinet stomatologic modern fără astfel de dispozitive, mai ales că datorită acestuia, procedurile dentare, în special în domeniul chirurgiei dentare, se crește sentimentul de confort și se accelerează perioada de vindecare.

About author: B.M. Paunica

Who am I? I am here to help. I don’t sell anything, I don’t promote one company or another, I don’t represent the interests of any particular clinic or doctor. I simply read, check and write about best destinations for affordable dental treatment. I am an experienced researcher and digital publisher in all YMYL fields. I have studied Management at Romanian-American University and Law at Bioterra University. I also manage "Dental abroad - Affordable dental care" FB page.

WebSite Facebook

One thought on “Cum influențează folosirea laserului chirurgia dentară?

 1. Please give us this article in English, the Google Translate is terrible, and I am really interested in the topic!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

About us -|- Sitemap -|- Contact
GDPR -|- Privacy -|- Cookies -|- T & C